Berättelsen om en helt vanlig dysfunktionell familj

Jomen det kom sig så att jag var i kris. Jag hade mist en nära person. Jag tappade liksom balansen. En klok vän sa ”Gör nåt du aldrig har gjort förut! Nåt som du tycker är kul!” Jag tänkte; ”Jag vill göra musik.” Jag funderade ett tag på vad jag skulle kunna skriva om. Vilka texter kan skulle jag kunna stå för? Så plötsligt kom idén att skriva om en helt vanlig dysfunktionell familj. Vi är ju alla lite kantstötta. Alla är vi skadade av någon. Vi delar längtan efter liv och glädje men erfar titt som tätt tomhet. Det är så vi har det, vi människor. Och Gud är som en GPS som vill vägleda oss hem till oss själva, hem till Gud. ”Ta av till vänster om 500 meter.” Eller ”Gör om rutt” Eller ”Gör en u-sväng”. De gamla bibelberättelserna är på samma teman. Kärlek, hat, brott, straff och längtan.

Så när jag väl kommit på idén gick det fort. Text efter text ramlade ner i mössan på mig, och sedan tog jag gitarren och formade melodier, rytmer, stämningar. Det var så det började, 2016. Och när jag väl kommit igång, så kom ännu en serie låtar. På temat ”Män och andra djur.”

Berättelsen om en helt vanlig dysfunktionell familj är en konsert-story, som tar ca 50 minuter att framföra. Jag gör det ibland själv, med oftast ihop med en eller flera medmusikanter. Helst kommer hela ”Dysfunktionella bandet” och spelar. Och då svänger det!

Snart kommer smakprov på låtar – och mer info.